Kvasinky CRYAROME® jsou vhodné pro kvašení za studena s vysokou tvorbou aroma, vytváří výrazné kořenité, ovocné a svěží víno. U vín se zvýšeným zbytkovým cukrem podporují větší komplexnost, vhodná pro kvašení ledových a slámových vín.



Použití a dávkování:

Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit. Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g / hl. Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g/hl.



Doporučená teplota kvašení:

12-18 °C.



Příprava zákvasu:

Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.



Skladování:

Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat při 5-15 °C po dobu tří let.

Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 25 °C. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.

Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

TI_Cryarome_CZ.pdf

Podobné produkty: