Čistá kultura kvasinek s cílem zachovat původní odrůdové aroma, bez překrytí ovocnými estery nebo aromáty vyšších alkoholů.

Doporučená teplota kvašení: 18-20 °C.

Použití a dávkování: Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit.



Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g / hl.

Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g/hl. 



Příprava zákvasu: Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.



Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat při 5 - 15 °C po dobu tří let. Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 25 °C. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.



Výrobce: EATON Technologies GmbH, Langenlonsheim, Německo

Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378



 





Rozšířený popis:

SIHAFERM Element je selektovaná sušená čistá kultura kvasinek s cílem zachovat původní odrůdové aroma. Tato selekce pochází z biodynamického vinařství v německém regiónu Falcko. K selekci byl vybrán zejména vinohradská trať Pechstein. SIHAFERM Element podporuje odrůdově typická aroma, aniž by tvořila silnější ovocná aroma.





Specifické výhody SIHAFERM Element:

- spolehlivé prokvašení při teplotě kvašení 18 – 20 °C

- tvorba odrůdově typických aroma u bílých vín

- bez překrytí ovocnými estery nebo aromáty vyšších alkoholů

- střední potřeba živin pro kvasinky





Použití

Zásadně by se měl mošt nebo rmut naočkovat kvasinkami SIHAFERM Element co nejdříve.



 



Účel použití - Dávka g/hl při běžných (18 - 20°C) podmínkách kvašení

Hroznový mošt na bílé víno 15 – 20

Hroznový rmut na bílé víno 20 – 25

 

Účel použití - Dávka g/hl při obtížných (18 - 20°C) podmínkách kvašení

Hroznový mošt na bílé víno 20 – 30

Hroznový rmut na bílé víno 25 – 30



 



Uvedená množství jsou orientační a měli byste je přizpůsobit individuálním podmínkám (podle zdravotního stavu skli¬zených hroznů, živin přístupných pro kvasinky atd.) Rozsah teploty kvašení činí 18 – 25 °C. Optimální teplota kvašení činí 18 – 20 °C. Zamíchejte SIHAFERM Element do 10 násobného množství směsi moštu a vody o teplotě 35 – 37 °C a asi po 2 – 3 hodinách a opětovném zamíchání přidejte do moštu. Přidání inaktivních kvasničných živin během rehydrace a během kvašení podporuje tvorbu aktivních kvasničných buněk a napomáhá k výkonnějšímu kvašení kvasinek. Dále doporučujeme přidat LALVIN GO-FERM během rehydrace a SIHA PROFERM Plus v dávce 20 g/hl během alkoholického kvašení.



 

Vlastnosti výrobku

SIHAFERM Element je postupnou selekcí získaný kmen kvasinek podporující odrůdově typická aroma. Ryzlinky prokvašené kvasinkami SIHAFERM Element ze sklizně na trati Pechstein byly popsány jako minerální, slaná vína vykazující intenzivní citrusové a pazourkové aroma. Tento kmen kvasinek se vyznačuje malou tvorbu nežádoucích vedlejších produktů kvašení, jako jsou SO2, acetal¬dehyd, pyruvat a α-keto¬glutarát. SIHAFERM Element potlačuje nežádoucí divoké kvasinky a bakterie díky svému velmi rychlému rozkvasu a rozmnožení kvasničných buněk.



Kvasinky tolerují ještě 50 mg/l SO2.



SIHAFERM Element dokáže vytvářet až 14 % obj. alko-holu.





Bezpečnost

Pro kvasinky SIHAFERM Element nejsou nutné žádné bezpečnostně technické údaje, protože tento výrobek slouží přímo k výrobě potravin. Při skladování, manipu-laci a přepravě nehrozí žádné nebezpečí pro člověka ani pro životní prostředí.



 



Skladování

SIHAFERM Element je balen pod ochranným plynem do vzduchotěsné vícevrstvé hliníkové folie. Balení je vakuované, a proto lze snadno kontrolovat jeho neporušenost.

Kvasinky SIHAFERM Element lze v neporušeném balení skladovat při 4 - 10 °C po dobu 3 let. Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 20 °C. Otevřené balení obratem spotřebujte.





Ověřovaná jakost

U kvasinek SIHAFERM Element se během procesu výroby pravidelně kontroluje vysoká jakost výrobku. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho. SIHAFERM Element odpovídá požadavkům na čistotu dle Mezinárodního kodexu pro prostředky k ošetřování vína a před¬pisům německé vinařské vyhlášky.



 



 


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

Podobné produkty: