LALLZYME BETA je speciální pektolytický enzymový přípravek se silnou glykosidickou aktivitou. Byl vyvinut ke zdokonalení intenzity aroma. Čím více přírodních prekurzorů aroma je ve víně, tím efektivněji může enzymové ošetření působit. LALLZYME BETA ruší vazbu mezi cukrem a aglykonem a tím uvolňuje odrůdové aroma. Intenzita aroma ošetřených vín výrazně stoupá.



Dávkování:

5 g/hl LALLZYME BETA



Použití:

Odměřenou dávku rozpusťte v 10 ml vody na jeden gram a pak přidejte přímo do vína. Ošetření trvá běžně 4 až 6 týdnů, než je žádoucí výsledek docílen. Enzym se inaktivuje přidáním 15 g/hl bentonitu.



Skladování:

Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.



Nebezpečí:

H334 Při vdechování může vyvolat příznaky alergie nebo astmatu nebo dýchací potíže.

P261 Zamezte vdechování prachu/dýmu/plynu/mlhy/par/aerosolů.

P285 V případě nedostatečného větrání používejte vybavení pro ochranu dýchacích cest. P304 + 341 PŘI VDECHNUTÍ: Přeneste osobu na čerstvý vzduch a ponechte ji v poloze usnadňující dýchání.

P342 + 311 Při dýchacích potížích: Volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO/lékaře/…P501 Použitý obal dejte do kontejneru k recyklaci. Nepoužitý obsah patří do nebezpečníého odpadu.



Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378





CHARAKTERISTIKA LALLZYME BETA

je speciální pektolytický enzymový přípravek se silnou glykosidickou aktivitou. LALLZYME BETA byl vyvinut ke zdokonalení intenzity aroma. Čím více přírodních překurzorů aroma je ve víně, tím efektivněji může enzymové ošetření působit.





ENZYMATICKÁ AKTIVITA

Hlavními aktivity LALLZYME BETA jsou:

• 590 Pgu/g (jednotky polygalakturonázy)

• < 5 Plu/g (jednotky pektinlyázy)

• 180 PEu/g (jednotky pektinesterázy)



 



ZPŮSOB PŮSOBENÍ

Za typický charakter aroma vína odpovídá několik obsahových látek o velmi rozdílných chemických vlastností. Několik látek odpovědných za aroma, jak například terpeny (u muš- kátových vín nebo aromatických odrůd) nebo nor-isoprenoidy (chardonnay a mnoha dalších, mj. i několik červených odrůd jako Syrah) jsou obsaženy ve víně v různé koncentraci. Ve víně se tyto látky vyskytují v podobě: – volně ve víně: senzoricky vnímatelné – glykosidicky vázané: molekula aroma je vázaná na jeden nebo více cukrů a tím ji nelze senzoricky vnímat. LALLZYME BETA ruší vazbu mezi cukrem a aglykonem a tím uvolňuje odrůdové aroma. Intenzita aroma ošetřených vín výrazně stoupá.



 



PODMÍNKY POUŽITÍ:

Dávkování: 5 g/hl LALLZYME BETA LALLZYME BETA

rozpusťte v 10 ml vody na jeden gram a pak přidejte přímo do vína. Ošetření trvá běžně 4 až 6 týdnů, než je žádoucí výsledek docílen. Enzym se inaktivuje přidáním 15 g/hl bentonitu.





VÝSLEDKY ZKOUŠEK

Zkoušky u vína prokázaly výrazné zvýšení volných terpenů ve variantách ošetřených přípravkem.



 


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

BL-040030-Enzymy Lallzyme Beta-L
BL-040030-Enzymy Lallzyme Beta-L
BL-040030-Enzymy Lallzyme Beta-L
TL-040030-Enzymy Lallzyme Beta-L

Podobné produkty: