Vhodné zejména pro: , Výroba bílých a růžových aromatických a svěžích vín, která rozvíjejí sekundární aroma a aroma thilového a terpenového druhu
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: SO.DELIGHT je kvasinka S. cerevisiae, která byla speciálně vybrána pro svou schopnost vyrábět bílá a růžová aromatická vína se svěžím a ovocným profilem. Získaný aromatický profil je komplexní s tóny odrůdových thiolů a sekundárního aroma. SO.DELIGHT se doporučuje pro výrobu vín z neutrálních hroznů nebo z hroznů aromatických odrůd.
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Gummi Arabicum granulát, 100 g
Kód: 180063
Z 18
84.3 bez DPH
SklademMikrofiltrovaná 100% prášková arabská guma pro stabilizaci vín. Zlepšuje pocit v ústech a harmonizuje víno s vysokým obsahem kyselin a alkoholu.
Gummi Arabicum Granulat je mikrofiltrovaná (proto čistá a stabilní) arabská guma (E 414) vyráběna z kvalitní arabské klovatiny. Sestává hlavně z polysacharidů a používá se tradičně jako ochranný koloid k zamezení zakalení z mědi nebo železa v kombinaci s kyselinou citrónovou (0,3 – 0,5 g/hl) nebo ke stabilizaci krystalů v kombinaci s kyselinou metavinnou. Velmi snadno rozpustná, zlepšuje kulatost vín, u červených a rosé vín dosahuje stabilizace barvy. Jako vedlejší efekt se zlepšuje i tzv. mouthfeeling vína, tedy pocit v ústech.
Použití: Koloidální látky ve víně se skládají z polysacharidů, polypeptidů a polyfenolů. Arabino-galactanová frakce arabské gumy vytváří film kolem těchto částic. Stejný negativní náboj všech částic zabrání, aby se vzájemně dotýkaly. Tak se vytváří ochranná koloidální síť, ve které nedochází k sedimentaci rozptýlených částic a snižuje se jejich sklon ke shlukování. Vysoká stálost koloidálního roztoku arabské gumy vysvětluje jeho označení jako „ochranný koloid“. Tvorba takové sítě si vyžádá ovšem určitý čas (4 - 10 hodin), který by sklepmistr měl využít a ošetřené víno by měl po ošetření rychle filtrovat a stáčet. Pokud to není z časových důvodů možné, doporučujeme tento výrobek přidat několik dnů před stáčením, nejméně 72 hodin před konečnou membránovou filtrací.
Důležité upozornění: Není-li koncentrace arabské gumy dostatečná, vznikají v koloidální síti mezery. Vytváří se vodní můstky mezi molekuly arabské gumy a ochranný účinek postupně klesá: může vzniknout nežádoucí zákal, a to flokulací koloidních částic.
Dávkování: 10 – 30 g / hl, množství se řídí podle typu vína a účelu použití
Skladování: skladujte v chladu a suchu a chraňte před světlem.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Speciální homogenní roztok taninu ke krášlení vína.
Směs taninů organických kyselin a polysacharidů určená pro mladá bílá vína, zlepšuje svěžest, chrání a zvyšuje primární aroma a květinové tóny.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
VINIFLORA CINE
Kmen neodbourává v hroznovém moštu a ve víně přirozeně se vyskytující kyselinu citrónovou na diacetyl, kyselinu octovou nebo 2,3-butanediol. Tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 40 mg/l, obsah alkoholu: do 14,5% obj., teplota: >17°C, hodnota pH: >3,2
Dávkování: 1 bal / 25 hl
Vhodné zejména pro: Frankovka, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe,
Aroma: Červená vína získají hluboký charakter, aroma sušeného ovoce až lehké aroma pražení
Popis: Silné kvašení, toleruje vysoké teploty rmutu max. do 34 °C, kvašení: 28 - 30 °C
Vhodné zejména pro: , Speciální kvasinky na rosé vína
Aroma: Vynikající ovocné a květinové aroma, typické pro růžová vína. Se zvýšenou tvorbou glycerinu
Popis: Plynulý průběh kvašení. Vysoká odolnost na alkohol až do 21 % obj. kvašení: 15 - 20 °C.
Mikrofiltrovaná 100% prášková arabská guma pro stabilizaci vín. Zlepšuje pocit v ústech a harmonizuje víno s vysokým obsahem kyselin a alkoholu.